Notice: file_get_contents(): read of 8192 bytes failed with errno=21 Is a directory in /wordpress/wp-includes/functions.php on line 4623 Notice: Fel vid avkodning av en JSON-fil vid sökväg /www/wp-content/themes/Dekora/resources: Syntax error in /wordpress/wp-includes/functions.php on line 4631 Notice: file_get_contents(): read of 8192 bytes failed with errno=21 Is a directory in /wordpress/wp-includes/functions.php on line 4623 Notice: Fel vid avkodning av en JSON-fil vid sökväg /www/wp-content/themes/Dekora/resources: Syntax error in /wordpress/wp-includes/functions.php on line 4631
SKRIV VAD DU LETAR EFTER OCH KLICKA ENTER

MADE IT WITH DEKORA

Vi älskar att se våra produkter få liv. Dela med dig av dina projekt med

kakel, klinker och mosaik från Dekora med #madeitwithdekora eller tagga @dekora.se. Vi ses på Instagram!

DÄR DÅTID MÖTER NUTID

 

 

Att förvandla en bostad till sitt hem handlar mycket om att få sätta sin egen prägel. När Josephine och Axel flyttade till en sekelskiftslägenhet i Malmö ville de gärna renovera, men var noga med att bevara själen och charmen.

 

I hjärtat av Malmö hittade Josephine och Axel sitt drömhem – en lägenhet med historia och charm. De förälskade sig i den lugna, centrala gatan med vintagebutiker och konsthandlare som grannar.

– Det var kombinationen av det lugna området och den charmiga lägenheten som fick oss att slå till. Vi har nära till allt och lägenheten har sin egen själ. Här ville vi skapa ett varmt och inbjudande hem genom att kombinera färger, möbler, material, tavlor och textilier, berättar Josephine. Strax efter att de fått nycklarna gick paret loss med att sätta sin egen prägel på lägenheten. Köket och badrummet behövde ett lyft och de började att spåna på idéer på golv- och väggmaterial. Målet var att värna om de historiska dragen men ändå kombinera dem med moderna inslag. De vackra stuckaturerna från förra sekelskiftet skulle få samsas med nya och fräscha intryck, där sten eller klinker kändes som rätt väg. I jakten på det perfekta materialet hämtade Josephine inspiration från sociala medier.

– Vi ville hitta en stil som inte blev alltför modern men inte för gammal heller. Pinterest och Instagram var bra inspirationskällor. När jag hittade något snyggt kollade jag vidare hos olika leverantörer och samlade på mig information. Det är viktigt att lägga tid på att utforska utbudet noga för att inte ångra sig i ett senare skede. Josephine och Axel var ute efter något tidlöst. Dekoras Shellstone White visade sig vara precis vad de letade efter.

– Vi ville ha ett material som man kommer att tycka om i många år framöver. Det ska kännas fräscht och lyxigt. I köket ville vi ha ett ljust, varmt och luftigt intryck och badrummet skulle kännas som ett spa. Det här blev perfekt. Josephine understryker även vikten av att se och känna på materialet i verkligheten innan ett beslut fattas. Det var just strukturen och känslan som skiljde Shellstone från mängden.
– Vi lånade hem prover i olika storlekar och färger från en återförsäljare för att se hur de såg ut i vårt eget hem. Valet stod mellan flera prover och varumärken men det var känslan och livet i plattorna från Dekora som avgjorde.

På Stockholms landsbygd i Tulka hittade Julia och Johan den perfekta tomten att bygga sitt nya hus på. En plats full av varma minnen skulle nu bli ett nytt kapitel i livet.

 

I det vita nybyggda tvåplanshuset en bit utanför Stockholm bor paret Julia och Johan, bara ett stenkast från deras tidigare hus. När paret år 2016 bestämde sig för att bygga ett hem från grunden var Tulka en given plats.
– Vi bodde i ett hus på tomten bredvid, och vi gillar området och det lite avsides läget. När familjen växte och vi behövde något större kändes det självklart att bygga vårt drömhem här, berättar Julia. Vid nyproduktion är det många rum som ska byggas och inredas samtidigt. Dekora blev en helhetslösning där kakel och klinkers i olika utföranden fick pryda golv, väggar och bänkar i kök, hall, badrum och tvättstuga. Genom att använda produkter från samma leverantör kunde paret skapa ett enhetligt hem.

– För mig var det viktigt att skapa en röd tråd genom hemmets alla rum. Med återkommande materialval, färger och träslag kunde vi skapa en genomtänkt helhet, säger Julia. I en stor familj med två vuxna och tre barn går det inte att undvika smutsiga skor och regnvåta jackor. Därför var det  viktigt att välja klinker utifrån praktiska aspekter till hallen, utan att tappa den lyxiga känslan. Dekoras klinker Lux Grigio är en stenimitation med högblank yta och marmorering, och det har sina fördelar.

– Vi ville att det ska kännas lyxigt och det gör Lux Grigio. Och dessutom är det väldigt lätt att tvätta av! Paret ville ha tidlösa material som håller i många år. Julia berättar vidare om en av tjusningarna med Lux Grigio.
– Färgen ändrar sig väldigt mycket beroende ljuset. En solig sommardag uppfattas färgen på ett sätt, och på ett annat när det är vinter och mörkt.

Slutligen tipsar Julia om hur du förvandlar ett nybygge till ett hem:
– Det som gör ett hem till ett hem är ju dina personliga saker. Det behöver inte alltid vara trendigt eller ha det som alla andra har. Loppisfynd och tyger ger en hemtrevlig känsla och tillför värme.

RUM FÖR LIVET

 

 

Peter Langenitz DEKORA Aktiebolag
Stegvägen 24
332 92 Gislaved
Org-nummer: 556336-1442
© 2020 Peter Langenitz DEKORA Aktiebolag