SKRIV VAD DU LETAR EFTER OCH KLICKA ENTER

MED HJÄRTAT I HISTORIEN

Idag drivs Dekora av bröderna Andreas och Mattias Langenitz, men historien började redan på 1960-talet. Murarmästare Ar- min Langenitz gjorde sig ett namn i tyska Braunschweig genom att tillverka bakugnar och kakelugnar – en hantverkstradition han tänkt föra vidare till sin son Peter. Det var så historien började för Peter.

Han följde i sin fars fotspår och lärde sig grunderna i plattsättning som lärling. Passionen höll i sig, och ledde till slut till att han kunde hämta ut sitt välförtjänta gesällbrev. Som 19-åring reste Peter till Sverige där han bestämde sig för att stanna. Kort därefter fann han kärleken och startade sin egen plattsättarfirma i ett 60-talets Sverige, där byggbranschen gick på högvarv.

Entreprenören i honom var på ständig jakt efter nästa utmaning. Med gedigen kunskap om branschen, stor passion för material och med ett brett kontaktnät, tog Peter sitt nästa steg, han startade en importverksamhet för kakel och klinker – han formade dagens Dekora.

För Peters söner Andreas och Mattias var valet enkelt. De ville fortsätta den starka verksamhet deras pappa startade i An- derstorp för över 50 år sedan. I den lilla småländska orten Gislaved ligger den stora, moderna anläggningen för lager, tillverk- ning och kontor – nu med energibesparande solpaneler på taket. Och såklart ett stort och brett utbud av kakel, klinker och mosaik från såväl Europa som resten av världen.

Peter Langenitz DEKORA Aktiebolag
Stegvägen 24
332 92 Gislaved
Org-nummer: 556336-1442
© 2020 Peter Langenitz DEKORA Aktiebolag