SKRIV VAD DU LETAR EFTER OCH KLICKA ENTER

VÅR KOMPASS FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID

Vi på Dekora vill att det ska vara enkelt att göra ett bra val – både för miljön och samhället. Därför fortsätter vi utveckla Dekora Green, som blivit vår kompass för vägen framåt.

Som kund hos oss kan du känna dig trygg med att du bidrar till en hållbar utveckling. Därför arbetar vi bland annat med åter- vunnet material och producerar vår egen el med hjälp av solpaneler.

Vi skulle kunna göra det enkelt för oss med Dekora Green och vårt miljöarbete. Det hade varit fullt möjligt att sätta gröna etiketter på våra mest miljövänliga produkter och nöja oss där. Men vi har högre mål än så. Målet är givetvis att bli branschens mest hållbara företag. Och eftersom vi är strävsamma smålänningar tas inga genvägar. Istället går vi grundligt tillväga, bestämmer oss för vart vi ska och sen rör vi oss envist åt rätt håll.

Dekora ska arbeta för en bättre miljö för natur och hälsa.

Alla produkter som saluförs av Dekora ska ge minimala bieffekter på såväl inre som yttre miljö från råvara till produktion, användning och återvinning.

Dekora ska samarbeta med leverantörer med en tydlig miljöpolicy.

Varje medarbetare ska utföra sina uppgifter med ett ansvar för hälsa och miljö. Dekora ska följa gällande miljölagar och regler, och ständigt arbeta för att förbättra inom miljöområdet.

Dekora är ansluten till FTI för emballagehantering.

Dekoras produkter finns registrerade i Sunda hus och BASTA.

Andreas Langenitz, VD

Återvunnet med konsumenten i fokus

För oss är det viktigt att du som kund enkelt ska kunna handla hållbart. Hållbart som i att skapa ett vackert hem som håller länge och utan negativ påverkan på vare sig människor eller planet.

Våra produkter är keramiska byggmaterial, skapade av naturmaterial, som tål tidens tand. De håller i flera hundra år om man vill. Men trender förändras och därför renoverar vi köket, badrummet eller hallen, även om materialet fortfarande är helt. Som tur är kan materialet återanvändas, brytas ned och bli nya trendiga plattor igen.

På Dekora har vi ett flertal serier som är producerat på delvis återvunnet material, både keramik och glas, och vi strävar hela tiden efter att bli bättre.

Närproducerat och med konkreta metoder

För att ytterligare säkerställa att du som kund gör ett bra val när du handlar hos oss har vi certifierat vårt bolag enligt ISO 14001-standard, en så kallad miljöcertifiering. Ett sånt certifikat innebär bland annat att vi har en uttalad målsättning att bara handla av aktörer som beter sig schysst ur ett miljöperspektiv.

Varje år blir vi noggrant kontrollerade av en oberoende granskare vid en revision – som vi vid det senaste tillfället fick högsta betyg på. Ett stolt steg på vägen, inte bara för företaget – utan även för att bygga ett samhälle som är hållbart på alla plan.

Vi arbetar även med att hålla nere transporterna och erbjuda våra konsumenter plattor som är så närproducera- de som möjligt. Vi har både material som produceras i Tyskland och svensk natursten i sortimentet.

Peter Langenitz DEKORA Aktiebolag
Stegvägen 24
332 92 Gislaved
Org-nummer: 556336-1442
© 2020 Peter Langenitz DEKORA Aktiebolag